Novosti Servis televizora

Savremeni televizori se u pogledu tehnologije ne razlikuju puno od računarskih monitora.

Najčešći kvarovi su kao i kod monitora kvarovi napojnog stepena. Tada je televizor ili skroz ’mrtav’ (prilikom priključenja naponskog kabla ne svetli ni jedna indikacija niti može da se upali) ili daje indikaciju stand by režima ali prilikom pokušaja uključivanja ne uključi se ili se uključi na kratko i odmah ugasi.

Dodatna manifestacija ovakvih problema su i kodovi greške koje pojedini modeli prikazuju tako što im indikatorska lampica blinka u određenim, pravilnim sekvencama. Broj ponavljanja i razmak između njih iskusnom serviseru može da pokaže kod greške odnosno da ubrza dijagnostiku.

Pored napojnog stepena mogu otkazati i glavna ploča (mainboard) kao i sam ekran ili pozadinsko osvetljenje na njemu.

 

Servis laptop Expert poseduje veliko iskustvo u popravljanju matičnih ploča-mainboard-ova na laptop računarima. To iskustvo nam pomaže da popravimo čak i ploče na televizorima koje obično drugi serviseri menjaju i samim tim cena servisa je znatno niža.

 

Cene servisa televizora su sledeće:

Servis napojnog stepena 3.700,00 din.

Servis matične ploče 6.000,00 – 12.000,00 din.

Servis pozadinskog osvetljenja 4.000,00 – 6.000,00 din.

Zamena ekrana   od 1.200,00 din (u zavisnosti od modela) + cena rezervnog dela

 

Ukoliko Vam je dosadio Vaš stari televizor i želite da uzmete neki drugi, možda i boljih performansi, mi Vam nudimo i uslugu otkupa Vašeg starog ili neispravnog televizora.