Novosti Servis monitora

Savremeni TFT i LCD/LED monitori poseduju osnovne 4 celine:
I Napajanje

.. koje obezbeđuje pretvaranje 220V, koje imamo u naponskim utičnicama, u stabilan napon od 12-20V potreban za rad elektronike u samom monitoru. Pošto je ovaj stepen obično aktivan čak i kad je monitor ugašen (ljudi obično nemaju običaj da vade naponski kabal iz zida) ovo je ujedno i stepen koji se najčešće kvari.

II Ekran:

Svi savremeni ekrani poseduju TFT-LCD tehnologiju a dele se jedino po vrsti pozadinskog osvetljenja koje je kod starijih odrađeno sa fluorescentnim lampama (CCFL) ili kod novijih LED (light-emitting diode) koje mogu biti poređane po ivici ili po celoj površini ekrana mada to u smislu servisa i nije toliko bitno.

 

III Regulacija pozadinskog osvetljenja, popularno inverter:

Ovaj stepen, koji se ujedno koristi i za regulaciju osvetljaja monitora, kod CCFL ekrana mora da proizvede napon od nekih 1000V da bi se lampe upalile, dok kod monitora sa LED pozadinskim osvetljenjem ovaj napon se kreće između 30-40V..

 

IV Procesorska ploča:

.. je srce i mozak svakog monitora. Ova pločica mora da prepozna u kojoj rezoluciji monitor treba da radi, da izbaci informacije na on-screen display-u, da izabere da li će monitor prikazati sliku sa VGA/DVI/HDMI ulaza i ujedno da zapamti sve naše zadate preferencije izgleda, slike, boje itd.. Ovo je ujedno i najkompleksniji stepen za popravku.

 

U zavisnosti od toga koji stepen se popravlja cene naših servisa su sledeće:

Servis napojnog stepena: 2.400,00 din.

Servis elektronike (procesorske ploče): 3.600,00 din.

Servis pozadinskog osvetljenja: od 2.000,00 – 6.000,00 din.

Zamena ekrana: 1.200,00 din + cena rezervnog dela

 

Ukoliko Vam je dosadio Vaš stari monitor i želite da uzmete neki drugi, možda i boljih performansi, mi Vam nudimo i uslugu otkupa Vašeg starog ili neispravnog monitora.