Novosti Servis HP laptopova

Čuvena američka firma HP trenutno je najpoznatija po proizvodnji vrhunskih štampača. Naravno, ova kompanija proizvodi širok spektar računarske opreme od servera, profesionalnih radnih stanica, preko kućnih računara do laptopova. Da bi se približili što širem spektru korisnika oni su svoju ponudu podelili u više serija kao što su Pavilion, ProBook, EliteBook, a posle preuzimanja komapnije Compaq pod njihovim brendom proizvode i seriju Presario.

compaq 1Popravka HP laptopova, ako izuzmemo neke standardne modele i standardne kvarove, može da bude poprilično komplikovana i zahteva visoku stručnost od strane servisera. Ovde do punog izražaja dolazi iskustvo i stručnost naših servisera, pošto su upravo HP laptopovi ti koje smo najviše popravili posle neuspešne intervencije u drugim servisima. Veliko iskustvo u popravci HP-a i odlična saradnja sa ovlašćenim servisom su garant da je Vaš HP laptop na pravom mestu.

Posebno smo ponosni na veliki broj uspešno servisiranih HP Envy laptopova koji su kolegama iz drugih servisa pravili velike probleme.

Najčešći problemi na HP računarima su sledeći:

  • Neispravan BIOS chip (Caps Lock blinka 2 puta). Popravka ovog kvara bi koštala 4200,00 din.
  • Nema pozadinskog osvetljenja (nazire se slika na ekranu tek kada se uperi svetlo u njega). Popravka bi iznosila 5.100,00 din.
  • Neispravan chipset/grafika (Caps Lock blinka 1 odnosno 4 puta). Servis navedenog kvara najčešće podrazumeva servis matične ploče koji u zavisnosti od modela i starosti uređaja može da košta od 6.700,00 – 13.200,00 din.
  • Čest problem kod ovih modela je i prekid u kablu od adaptera. Cena ovog servisa je 1000,00 din.