Novosti Servis Dell laptopova

Američka kompanija Dell pravi širok spektar laptopova od uređaja nižeg cenovnog ranga kao što su serije Vostro, Inspiron preko biznis mašina Studio, Latitude do gaming laptopova kao što su XPS i Alienware.

Nažalost najčešći problemi sa kojima smo se susretali kod ovog proizvođača su problemi sa matičnim pločama.

Adapteri su takođe komponenta koja kod Dell-a malo češće otkazuje. A nekad varničenje odnosno loš kabl na adapteru može da prouzrokuje otkazivanje i same matične ploče.

Alienware-Logo-27Važna napomena u vezi Dell adaptera: Koristite originalni i odgovarajući adapter da biste dobili maksimalne performanse od svog laptopa. Dellovi adapteri imaju dodatni pin preko koga laptop vrši identifikaciju. Ukoliko identifikacija nije moguća laptop će prijaviti grešku (ovo prijavljivanje može da se onesposobi) i u tom slučaju prvo odbija da puni bateriju a posle toga smanjuje frekvenciju rada procesora i grafike na najniži nivo tako da dobijate značajno usporenje rada laptopa. Čuvajte se kupovine polovnog adaptera ili polovnog laptopa sa nepoznatim adapterom jer ako u BIOS-u laptpo ne prepozna koji je tip adaptera priključen, nikada nećete dobiti prave performanse od svog laptopa.