LCD (liquid crystal display) monitori su, već duži niz godina, uobičajeni deo računarske opreme, kako za poslovne, tako i za kućne korisnike. Pad cena lcd monitora, učinio ih je dostupnim svakom kupcu računarske opreme.

Laptop Expert je posvetio posebnu pažnju za servisiranje i popravku LCD TFT monitora, kao i preventivne servise (zamene potrošnih delova u impulsnim napajanjima). U stanju smo da nabavimo sve delove,ali ako cena popravke monitora prelazi prag isplativosti možemo vam ponuditi i otkup istog.

servis-lcd-televizora-i-monitoraKoje su prednosti LCD u odnosu na CRT monitor?

  • manje dimenzije (tanji su i lakši)
  • manja potrošnja električne energije
  • bolja geometrija slike
  • bolja oštrina slike
  • niža cena

Najčešći kvarovi i cene popravke monitora

Očekivani radni vek lampi LCD monitora je u proseku 50.000 radnih sati. Na žalost, retko koji monitor “odradi” nominalan broj radnih sati bez kvarenja. Uobičajeni kvarovi kod monitora sa fluo pozadinskim osvetljenjem su kvar na impulsnom napajanju, na inverter ploči (sklop koji napaja fluo cevi visokim naponom), na elektronici displej panela (ovakvi kvarovi najčešće zahtevaju zamenu celog panela), kao i neispravnost najčešće samo jedne od četiri lampe za pozadinsko osvetljenje.

Pri čestim servisim i kvarovima na LCD monitorima mi smo ih sve svrstali u 4 grupe : kvarovi na elektornici, kvarovi na ekranu, kvarovi na napojnom sistemu i kvarovi na pozadinskom osvetljenju.
Dobra vest je to da su LCD monitori u najvećem broju slučajeva popravljivi, a popravke nisu skupe.

U zavisnosti od toga koji stepen se popravlja cene naših servisa su sledeće:
Servis napojnog stepena: 2.400,00 din.
Servis elektronike (procesorske ploče): 3.600,00 din.
Servis pozadinskog osvetljenja: od 2.000,00 – 6.000,00 din.
Zamena ekrana: 1.200,00 din + cena rezervnog dela

Ukoliko Vam je dosadio Vaš stari monitor i želite da uzmete neki drugi, možda i boljih performansi, mi Vam nudimo i uslugu otkupa Vašeg starog ili neispravnog monitora.