Novosti

Došli ste na posao ili predavanje, izvadili laptop iz torbe, stavili ga na sto ili krilo i u toku otvaranja čuo se zvuk lomljave. Ne možete da uspravite ekran, jer pri svakom pomeranju čujete zvuk krckanja plastike. Možda ste primetili danima, čak nedeljama unazad da se laptop teže otvara. Možda se oduvek teško otvarao, ali tome niste pridavali značaj. Nažalost ovo je čest problem i ukazuje na to da su se šarke pokvarile.

Problem stvara to što su šarke kod laptopova uvrnute u plastiku. Plastika vremenom postaje krta. Zbog stalnog pritiska koji trpi pri svakom otvaranju i zatvaranju dolazi do njenog pucanja. U ekstremnim slučajevima pucaju čitavi delovi kućišta laptopa. Najčešće puca plastika oko matica u koje su uvrnute šarke.

Iznenađujuće je koliko ljudi ne zna da se ovaj gore navedeni problem može brzo rešiti, pa dolaze na razne ideje, od korišćenja super lepka do lepljenja traka, čak i bušenja čitavih kućišta. Neki i odustanu, pa nađu način da otvore laptop i koriste ga tako što podupru ekran. Time laptop gubi svoju funkciju, a to je da bude prenosiv.

Kroz godine iskustva naš servis je uspeo da nađe NAJBOLJE rešenje za ovaj kvar. Sa ponosom možemo da kažemo da smo u 90% slučajeva uspeli da rekonstruišemo plastike koje su pukle. Time smo našim klijentima uštedeli vreme i novac potreban za nove plastike i delove kućišta. Po završetku servisa dajemo i 6 meseci garancije.

P.S. Jedan savet: laptop uvek otvarajte sa sredine ekrana. Tako jednako opterećujete obe šarke i smanjujete šansu da dođe do pucanja.