Novosti Servis MSI laptopova

MSI (Micro-Star International) je multinacionalna korporacija sa sedištem u Tajvanu. U svetu je među najvećim proizvođačima matičnih ploča i grafičkih kartica. Nije zanemarljiv ni njihov udeo u proizvodnji laptopova. Asortimanom pokrivaju tržište kako jeftinijih tako i ekskluzivnih gejmerskih laptopova.


Međutim, iz našeg iskustva, jedna od najvećih zamerki je definitivno njihova izdrada i izbor materijala. Najčešći problem sa kojim se susrećemo kod dosta njihovih modela je lom šarki. I pored ispravnog korišćenja, šarke definitivno pucaju nakon samo par godina korišćenja dok uz to dolazi i do oštećenja LCD covera odnosno plastike ekrana. U Servisnom centru Laptop Expert uspešno vršimo reparaciju plastika i šarki kod većine modela po ceni od 4.800,00 din. i uz garanciju od 6 meseci, što je značajno jeftinije od zamene. Naravno, ukoliko je estetski i funkcionalno nemoguće to odraditi pristupamo i zameni navedenih komponenti. Preporuka je doneti laptop čim dođe do kvara kako bi izbegli dodane probleme koji mogu nastati ukoliko dođe do prekida kablova wirelessa i kamere koji se nalaze uz ekran.
Druga, loša karakteristika laptopova navedenog brenda je pregrevanje. Pregrevanje je jedan od glavnih uzroka otkazivanja matične ploče i drugih ključnih komponenti. Kako biste izbegli ove neprijatnosti, preporučujemo Vam da svoj laptop jednom godišnje donesete na redovan servis (čišćenje uređaja od prašine, čišćenje i podmazivanje ventilatora, zamena termalnih pasti i guma, testiranje) ali i češće ukoliko ste zahtevan korisnik i laptop koristite svakodnevno i intenzivno. Cena redovnog servisa iznosi 2.300,00 din.