Novosti

Jedan od najčešćih problema sa kojima se susrećemo je kvar adaptera ili punjača, kako ga popularno zovemo. Pitanje koje obično prati ovaj problem je “Da li je moguće popraviti moj adapter?” Ukratko, to zavisi od: proizvođača, modela adaptera i naravno samog kvara.

Treba imati na umu da adapteri nisu projektovani da budu otvarani i popravljani. Ipak, moguće je izvršiti određene popravke, kao što su zamena kabla i skraćivanje kabla usled prekida.

Kada je neophodno da se adapter zameni?

  1. Kad adapter prestane da daje predvidjenu snagu *1
  2. Kad dodje do fizičkog oštećenja glave adaptera *2

*1 Kod proizvođača kao što su DELL i HP ovo je lako uočljivo zbog greške koja se pojavi prilikom paljenja laptopa

*2 U nekim slučajevima moguća je popravka glave adaptera. Takva popravka podrazumeva izlivanje tečne plastike, kako bi rekonstruisali I izolovali sam priključak.

Sad, dolazimo do sledećeg vašeg pitanja. Koji adapter/punjač uzeti: originalni, koji je pouzdan i sertifikovan od strane proizvođača ili zamenski, koji je jeftin? Naš odgovor je uvek isti – a to je ORIGINALNI adapter.

Zašto?

Pored očigledne razlike u težini samog adaptera, što nam govori o kvalitetu komponenti unutar njega, postoji i razlika u opsegu napona i njegovoj oscilaciji tokom rada. Takođe postoji i razlika u zagrevanju samog adaptera. Tada se zamenski adapter dosta više greje. To nam govori da je kolo unutar zamenskog adaptera dizajnirano sa komponentama, koje rade na maksimalnom opterećenju. Samim tim, skraćuje se radni vek adaptera, a potencijalno i vašeg uređaja.

Kroz naše višegodišnje iskustvo i preko 16,000 uspešnih popravki videli smo dosta uređaja koji se više ne pale sa kvarovima na matičnoj ploči, DC konektoru, i slično. Naravno pogodili smo šta je zajedničko kod većine takvih uređaja – upravo zamenski adapter.

Da biste izbegli glavobolju,  uzmite nov originalni adapter koji je 15-ak evra skuplji od novog zamenskog ili polovan originalan adapter, koji je u istom cenovnom rangu kao i nov zamenski. U našoj ponudi postoji veliki broj originalnih adaptera, što novih, što polovnih uz 6 meseci garancije.